Backingtrack.nl

Over Ons

Over Backingtrack.nl

Als artiest wil je natuurlijk je unieke sound. Daarom staat bij ons originaliteit hoog in het vaandel. Wij gaan graag met jou aan de slag om jouw nummer uit de slaapkamer te halen en een fantastische backing track te produceren zodat jij op het podium een onvergetelijke performance neerzet!

Over ons

Backingtrack.nl is een initiatief van Rick te Dorsthorst (audio engineer) en Jelle Roosen (componist/arrangeur). Wij zorgen gegarandeerd voor hoge kwaliteit orkestbanden en backing tracks.
Wij hebben als duo in de afgelopen jaren bewezen dat we met veel enthousiasme en een passievolle inzet elk muziekproject tot een succesvol einde  brengen.

Wij werken onder andere met

Pro Tools 11

Logic Pro X

Ableton Live

Diverse Sound Libraries

Diverse plugins & Analoge randapparatuur

Wie zijn wij

Jelle Roosen
Componist/Arrangeur

Waar de diepgewortelde passie voor muziek precies vandaan komt is vooralsnog onbekend. Het gen zorgde er in elk geval voor dat Jelle op zijn veertiende begon met het schrijven van liedjes. Maar omdat de drang van het schrijven niet ophield besloot hij Composition for the Media te gaan studeren op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar hij in 2013 afstudeerde.

jelle_roosen_tile
Rick te Dorsthorst
Audio Engineer

Het producer-vak werd Rick met de paplepel ingegoten. Bij afwezigheid van zijn vader sloop Rick de aan huis gelegen studio in om de knoppen naar zijn hand te zetten. Later verfijnde hij zijn vaardigheden op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als Audio Engineer waar hij in 2013 afstudeerde.

Foto Rick

 

Contact

  • Address: Hatertseweg 297, 6533 AK Nijmegen
  • Email: info@roosenmusic.nl
  • Phone: +316 51610665